Choose Theme
 

Eileen

Eileen is geboren op 22 november in Weesp. Zij woont op dit moment in Almere, samen met haar vriend Bennie Top en hun dochter Vayèn.

 

Tijdens haar jaren op de middelbare school ontdekte zij haar passie voor het zingen. Ze deed mee aan de schoolmusicals en won als twaalfjarig meisje de soundmixshow op school. Vanaf dat moment was het duidelijk: Eileen wilde zingen en op podia staan. Vervolgens volgde ze twee jaar klassieke zangles aan de Muziekschool in Bussum. Daarna is ze overgestapt naar de zangpedagoog George Webb om zich volledig toe te leggen op de Lichte Muziek. Tevens is ze aan de Academie voor Lichte Muziek, toen nog onder leiding van John de Mol senior, cum laude afgestudeerd.

 

In 2000 won ze de Gooische talentenjacht 2000. Als gevolg hiervan mocht zij deel uit maken van de groep Splash, die ging deelnemen aan het Nationale Songfestival in Ahoy. Met het nummer “Close Harmony”, geschreven door Dick Bakker, behaalde Splash de tweede plaats. In 2001 heeft ze wederom deelgenomen. Dit keer met de groep Friday Night Fever. De groep eindigde op de vijfde plaats.

Verder heeft ze o.a. gewerkt in diverse Dinnershows voor Het Holland Casino, Van der Valk Entertainment e.d., met bands als Diep Triest, Flair en Impress en nog vele andere formaties. Daarnaast is ze ook actief als soloartiest en backing-vocalist. Eileen is de frontdame van Carwash en weet met haar stem en uitstraling iedereen een geweldige show te bezorgen!

Top